Fotboll och andra sporter

Helt utan jämförelse så är fotboll hela världens absoluta favoritsport. Från Sydamerikas sydspets, via hela den europeiska kontinenten och ända till de japanska öarna så är denna sport något som människor brinner för att både utöva, och framförallt följa med stor passion. Den passion och glöd som många känner inför sporten har under perioder lett till att den helt förbjudits på vissa håll, vilket var fallet under några decennier i 1800-talets England. Man ansåg helt enkelt att fotboll orsakade för mycket bråk bland supportrar.

Vi ser fortfarande idag att fotboll orsakar heta känslor på sina håll, och det engagemang som fotbollsintresserade känner inför sin favoritsport verkar ibland sakna gränser. Men vi ser samtidigt att många kanaliserar sitt intensiva intresse på andra sätt, som till exempel driva sajter om fotboll eller organisera sig för att njuta av sin älskade idrott tillsammans. För den fotbollsintresserade finns en värld av möjlighet.

Fotboll är världens populäraste sport

Jämförelse mellan fotboll och andra populära sporter

På det norra halvklotet är ishockey det närmaste man kan komma i fråga om en idrotts popularitet jämfört med fotboll. Men inte ens i vår del av världen så är den i närheten av fotboll när det gäller antalet utövare eller supportrar. Andra folkkära idrotter som tennis och golf hamnar långt efter om man ger sig på att göra en jämförelse med fotboll. Därför är det inte konstigt att när det gäller spel om pengar på sport, så kallad betting eller odds-spel, så är det också fotboll som intar förstaplatsen när det gäller vilka sporter vi spelar på.

För de som redan älskar sporten så tillför möjligheten att satsa en slant på sitt favoritlag naturligtvis en extra krydda, och gör att nästa match blir ännu mer spännande. För andra, de som ännu inte lärt sig att bli riktigt så fanatiska, så kan spel på en viss match innebära ett sätt att närma sig sporten och lära sig mer om den.