Hur länge tills robotar tar över spelvärlden?

Hur länge tills robotar tar över spelvärlden

Robotar har redan famously erövrat mänskligheten i schack. 1997, Deep Blue, en schackspelande dator som utvecklats av IBM, slog den allra bästa planetjorden att erbjuda, världsmästare Gary Kasparov, över sex matcher: två spel till ett och sex drag.

Poker, till skillnad från schack, är ett spel av ofullständig information, och det gör det mycket svårare för artificiell intelligens att ”lösa”. Men inom området heads-up limit hold’em, i åtminstone, kommer de nära.

Men svaret på frågan ovan är att robotarna redan är här och de tar redan över. Ja, det är dags att springa för kullarna.

Vi lever i en modig ny teknologisk värld och spelande landskapet är inte annorlunda. Men hur sofistikerade och vanliga är bots i spelvärlden och vilka hot utgör de för den genomsnittliga spelaren?

Datorer är överallt

Datorer är överalltVi lever i en modig ny värld av datorintelligens och spelande landskapet är inte annorlunda. Bots använder komplexa algoritmer för att skura spelmarknaderna för olyckliga odds. De söker finansmarknaderna efter arbitrage möjligheter. De utnyttjar misstag av bookmakare och andra, mer mänskliga spelare, som vi. Dessa bots kan kopplas direkt till vadslagningsutbyten, placera vad som är oerhört och konsekvent, snabbare och i större volym än vi kan. De har en fördel över den genomsnittliga spelningen, ren och enkel.

Att gambling syndikat använder datorer för att få en kanten i sportspel bör inte vara orsak för att den genomsnittliga bettaren förlorar mycket sömn, men. De existerar för att utnyttja bookmakerns misstag, och om vi möter dem ibland på spelutbytet – vi kan fortfarande vinna. Precis som vi kan mot bookmakare, åtminstone en del av tiden.

Men förekomsten av bots i online poker är mer alarmerande. Poker är ett nollsumspel, vilket betyder att botsna slår oss, de tar våra pengar, och det är verkligen inte rättvist. Men hur vanligt är bots i online poker, och hur skickliga är de?

Möt Cepheus

CepheusFörra året presenterade universitetet i Alberts datavetenskapliga avdelning ”Cepheus”, det senaste i sitt två-decennium långa program för att utveckla pokerspelande artificiell intelligens. Naturligtvis är Cepheus mycket mer sofistikerad än vad du sannolikt kommer att hitta ansluten till din favoritpokersida, men det representerar bara hur långt AI har kommit och vad framtida online pokerbotsar kan klara av.

Cepheus använder en algoritm som heter CFT, som dess skapare hävdar har skapat spelteoretisk strategi för heads-up limit hold’em så nära optimalt att ”det kan inte slås med statistisk betydelse under en livstid för mänsklig pokerspel”.

Cepheus har ”lärt sig” att spela nästan perfekt genom att spela trillioner mot sig själv och lära sig ”ångra” och komma ihåg varje beslut som inte resulterade i det optimala resultatet, vilket gör det förmodligen oexploaterbart av bara dödliga.

Ofullständig information

Som ett spel av ofullkomlig information kan spelteori-algoritmer som utvecklats för poker aldrig riktigt bli riktigt perfekta. i stället måste datavetenskapare approximera en ”perfekt” pokerstrategi, som definieras som en strategi som inte kan utnyttjas av någon annan motstrategi.

Eftersom Cepheus nu har spelat mer pokerhänder än hela mänskligheten, är det precis vad Cepheus skapare tror att de har uppnått.

Men det här är limit hold’em; ingen limit hold’em, med väldigt fler variabler, är en helt annan proposition helt och hållet. En ny studie lade gränsen fast 14 i en lista över strategispilkomplexitet, medan ingen gräns var 140: e.

Den mest sofistikerade no limit hold’em bot är ”Claudico”, utvecklad av Carnegie Mellon University. I april 2015 besegrades den av en grupp av de bästa online-proffs som leddes av Doug ”WCGRider” Polk över 80 000 heads-up-händer. Det slutade femtedel av fem, även om det nog förmodligen kunde grädda den här författaren för hela sin bankrulle.

Självklart har dessa bots utvecklats inte bara för whup mänskligheten hos poker; De kommer till slut att ha andra applikationer, hjälpa människor att förhandla eller fatta beslut i situationer där vi inte kan veta alla fakta.

Hur man ser en bot

Men ingen limit-hold’em-spelbotsar, utformade för att ta våra pengar, existerar, och chansen är att du, om du är en onlinespelare, kanske har spelat mot oavsiktligt mot en. Skriv bara ”pokerbot” i Google och du kommer att hälsas med otaliga webbplatser som erbjuder dessa bots kommersiellt.

spelbotsarVanligtvis är det ”plug and play” -robotar som du pluggar in på en onlinespotsida och låter den göra några nivåer av spelteorioptimerade beslut för dig medan du sätter upp dina fötter. Det är ju otroligt, och det är emot alla villkoren för online poker webbplatser, och upptäckten får dig att förbjudas från webbplatsen för livet.

Tillförlitliga pokersajter investerar tid och resurser för att snyta ut dessa robotar, förstås, med hjälp av algoritmer som flaggar upp ”icke-mänskligt” beteende. En spelare som spelar för perfekt, eller misslyckas med att ta regelbundna raster, kan till exempel anses vara misstänkt. Mindre betrodda pokersajter på internet har anklagats för att inte göra tillräckligt för att bekämpa bots, vem som låter oss möta det, betala rake som alla andra.

Förekomsten av bots på onlinepokersajter är någons gissning, men de anses vara mest vanliga att spela i volym vid låga insatsringar eller turneringar där de mest sannolikt har en kant.

Kunde bots döda online poker?

Det har dock varit fall av mer sofistikerade bots som spelar högre. En ny affisch till 2 + 2-forumen bekände sig vara en ”botter” och erbjöd läsarna en fascinerande inblick i en högteknologisk poker cheats värld.

online pokerHans var ingen plug-and-play-bot men ett program som han hade kodat själv som krävde konstanta tweaks och justeringar. Han förklarade i detalj hur han lurade pokernätverket och dess spelare genom att instruera sin bot att slumpmässigt sitta och ta raster varje par timmar; att aldrig leka i mer än sex timmar åt gången att misklicka varje så ofta; för att ibland skriva in kommentarer i chatboxen och att byta tabeller ofta. Kort sagt, botens beteende var verkligen mänskligt.

Kunde bots döda online poker? Jo, ja, det kunde de självklart. När de blir smartare och mer allestädes närvarande, kommer människor naturligtvis att hålla sig borta. Men eftersom botteknik utvecklas måste tekniken motverka det, och eftersom cheatsna spelar ett alltmer sofistikerat spel med katt och mus med onlinepokersajter är det upp till operatörerna att vara vaksamma.